top of page
Perfect Beauty öronhåltagning piercing

Öronhåltagning  Piercing

För att få ut mesta möjliga av dina nya hål i öronen är det viktigt att du tar väl hand om dem. Statistiken visar att en stor majoritet av de komplikationer och infektioner som tillkommer till följd av öronhåltagning beror på bristande eftervård.

Perfect Beauty Öronhålltagning

Information om håltagning/piercing

Ta inte av dig örhängena och rör inte vid dina örhängen eller öron i onödan.

Tryck inte fram örhängets bakstycke så att det sluter tätt emot örat. Det är viktigt att låset sitter fast i det lilla hack som finns i stiftets bakre kant, så att luften kan cirkulera runt det nytagna hålet. Detta hjälper läkningsprocessen. Om örhänget sluter tätt runt örat ökar risken för infektion.

- Öron: 18-års-gräns utan målsmans tillstånd.

- Örats broskområde: 18-års-gräns.

- Näsa och navel: 18-års-gräns utan målsmans tillstånd. Utförs ej på personer under 16 år.

- Minimiålder för piercing i örsnibbarna är 9 månader med målsmans närvaro.

Hur går håltagning/piercing behandling till?

 Vad kan du göra för att påskynda läkningsprocessen?

- Låt håltagningssmyckena sitta kvar i hålen hela tiden under de första 6 veckorna (12 veckor för hål i brosket).

- Efter 6 veckor (för örsnibbarna) eller 12 veckor (för brosket), kan du ta av håltagningssmyckena och använda andra örhängen med stift. Se dock till att aldrig vara utan örhängen under läkningstiden.

- Använd endast stiftörhängen under 5 månader (detta gäller för örsnibbarna, 12 månader gäller för hål i brosket) efter håltagningen. Dessa stiftörhängen bör vara tillverkade av kirurgiskt stål eller något annat allergivänligt material. Alla örhängen i kollektionerna Studex Sensitive och Studex Select är anpassade för att kunna användas under denna tid. För hål i örats brosk rekommenderar vi barbells.

- Undvik att hårspray, schampo, tvål eller andra starka produkter kommer i kontakt med de nytagna hålen. Efter schamponering bör du skölja öronen med rent vatten och sedan tvätta hålen med Studex eftervårdsprodukter, i enlighet med ovanstående instruktioner.

- Lättare svullnad eller rodnad kan ske omedelbart efter öronhåltagningen – det är normalt och bör försvinna inom 48 timmar om du följer dessa skötselråd. Om du upplever onormal smärta, svullnad eller rodnad bör du omedelbart söka läkarvård.

Särskilda anvisningar för hål i örats brosk:

På grund av att örats brosk är en känslig del av örat är det viktigt att vara extra noga med att ta hand om den här typen av hål under läkningsprocessen. Hål i broskdelen av örat tar längre tid att läka än hål i örsnibbarna. Det kan ta upp till tre månader innan läkningsprocessen är klar.

 

- ⁣Precis som med hål i örsnibbarna så kan hål i örats broskdel få örat att svullna och/eller rodna lätt direkt efter håltagning – detta är normalt och bör försvinna inom 48 timmar om du följer våra skötselråd. Om du upplever onormal smärta, svullnad eller rodnad bör du omedelbart söka läkarvård.

- Viktigt: Var mycket uppmärksam på komplikationer relaterade till hål i örats brosk! Om du inte vårdar dina nytagna hål, eller dröjer med att uppsöka läkare om komplikationer skulle tillstöta, kan detta leda till permanent ärrbildning i brosket. Tveka inte om du får problem med denna typ av hål – du kommer att vara glad och lättad att du uppsökt läkare i tid.

- För piercing som görs i annan del av örat än örsnibb vill vi att du bokar en kostnadsfri konsultation innan.

Viktig information

- Tvätta händerna noggrant innan du rör vid dina öron eller örhängen.

- 24 timmar efter håltagningen bör du tvätta örats fram och baksida med Studex After Piercing Lotion eller Studex Piercing Care Gel och fortsätta med detta minst två gånger per dag, utan att ta bort dina håltagningssmycken. Rör smyckets stift fram och tillbaka i hålet medan du använder eftervårdsprodukten.

- Försök att hålla örat torrt mellan tvättarna.

Priser

Öra - 1 hål - 299 kr

Öra - 2 hål - 499 kr

Näsa - 1 hål⁣ - 399 kr

Navel - 699 kr

Broskpiercing 1 hål 500kr

Broskpiercing 2 hål 700 kr

Öronhåltagning Behandlare

Profhilo

Profhilo integreras lätt i vävnaden där den återställer nivån av hyaluronsyra som naturligt finns i huden.  Profhilo är en injicerbar anti-ageing behandling gjord av hyaluronsyra, som lätt integreras i vävnaden, för hud som förlorar sin elasticitet och fasthet med ålder.

Perfect Beauty Brynplock & Färg

Brynplock & Färg

Perfect Beauty Microblading

Microblading 3D

bottom of page